blog

view:  full / summary

Gosti iz Australije

Posted by Srceko Samobor, obrt za izradu suvenira on July 9, 2015 at 4:25 AM Comments comments (2803)

Nakon punih 50 godina Milivoj Stanić iz Australije ponovno u svom rodnom Samoboru!

You need Adobe Flash Player to view this content.


Daleke 1966 godine Milivoj rođen u Domaslovcu pokraj Samobora u potrazi za boljim životom svoj novi dom našao je u Australiji. Tamo je osnovao obitelj odradio puni radni vijek i eto nakon 50 godina prvi put posjetio svoj rodni kraj. Njegova supruga Anna Maria oduševila se ručnoizrađenim suvenirima Silve Krajačić iz suvenirnice Srčeko u Samoboru pa preko suvenira rodilo se i novo prijateljstvo. Anna Maria i Milivoj za svog boravka u Samoboru dragi su gosti obrta Srčeko.


Gosti iz Japana

Posted by Srceko Samobor, obrt za izradu suvenira on May 29, 2015 at 9:35 AM Comments comments (34)


U utorak 26.05.2015. u posjeti suvenirnici Srčeko bili su poznati japanski znanstvenik iz područja fizike Tetsuhiso Shirakawa bivši japanski veleposlanik  u Hrvatskoj i njegova supruga Mihoko. Naime, vlasnica obrta Srčeko Silva Krajačić i Mihoko upoznale su se prije pet godina u Zagrebu tijekom održavanja sajma tradicijskih obrta. Poznanstvo je preraslo u prijateljstvo i eto nakon pet godina prilikom privatnog posjeta Hrvatskoj Mihoko nije propustila priliku svratiti do Samobora i posjetiti Silvu. Prilikom razgledavanja suvenirnice Srčeko i Silvinih radova prolistale su i japanski turistički priručnik o Hrvatskoj u koji je uvrštena i Silva sa svojim ručno oslikanim suvenirima. Nakon srdačnog druženja  uz nezaobilazne samoborske kremšnite  gđa. Mihoko i g. Tetsuhiso pozvali su Silvu na uzvratni posjet Japanu.


Izlozba u Zagrebu

Posted by Srceko Samobor, obrt za izradu suvenira on February 16, 2015 at 7:15 AM Comments comments (0)

Pozivamo vas da pogledate našu novu izložbu u prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije (Preradovićeva 42, Zagreb) koja je otvorena do 24.ožujka.


Krcki sajam

Posted by Srceko Samobor, obrt za izradu suvenira on November 2, 2014 at 11:05 AM Comments comments (29)

Jesen u Lici 2012

Posted by Srceko Samobor, obrt za izradu suvenira on October 8, 2012 at 2:55 AM Comments comments (27)

Naš novi kalendar za 2013. godinu "LIKA - narodne nošnje i običaji ličkog kraja" oduševio je Ličane na ovogodišnjoj manifestaciji "JESEN U LICI". Promocija kalendara uvrštena je prvog dana u program manifestacije, a drugi dan smo organizirali još jednu uspješnu promociju s najpopularnijim ličkim internetskim portalom "SLOBODNA LIKA" 


Kalendar Lika je dio velikog projekta o kulturnoj baštini Hrvatske, o narodnim nošnjama i tradicijskim običajima hrvatskih krajeva čiji su autori Josip Grđan, profesionalni fotograf i Silva Krajačić, suvenir umjetnica, a provodi se u realizaciji obrta Srčeko iz Samobora. . Do sada su izdana tri tematska kalendara, a projekt se nastavlja. Lika sa svojom bogatom kulturnom baštinom i prirodnim ljepotama zauzima značajno mjestu u Hrvatskoj i u promociji hrvatske baštine u svijetu ne smije nikada biti zaobiđena.

          

Samoborski proljetni sajam

Posted by Srceko Samobor, obrt za izradu suvenira on April 6, 2012 at 7:25 AM Comments comments (30)

8. samoborski proljetni sajam - 2012


Samoborske nosnje revija

Posted by Srceko Samobor, obrt za izradu suvenira on April 3, 2012 at 8:35 AM Comments comments (32)

Revija samoborskih nošnji - proljetni sajam 2012. u Samoboru.


Tradicijski obicaji - cihanje perja

Posted by Srceko Samobor, obrt za izradu suvenira on March 8, 2012 at 3:55 AM Comments comments (33)


Čihanje perja u Konščici 05.03.2012.Tradicijske nosnje - revija

Posted by Srceko Samobor, obrt za izradu suvenira on December 15, 2011 at 1:20 PM Comments comments (24)

Gradski muzej Samobor, 14.12.2011.

Revija na kojoj je prikazan ručno izrađeni "opleček" - dio tradicijske odjeće samoborskog kraja. Oplečke su izradile članice udruge "Ekospiritus" iz Domaslovca kao prilog očuvanju od zaborava tradicije samoborskog kraja.Rss_feed